Желаете по-здрави кожа, нокти и коса? Употребявайте Омега 3 мастни киселини

health supplementsСпокойно, Не се тревожете вече за сухата кожата на лицето и тялото, чупливите нокти и отслабналата коса. На пазара са Омега-3 мастни к-ни.

Ако случайно се замисляте какво представляват тези к-ни и с какво точно са благоприятни в тялото, сега ще обясним.

Омега-3 есенциалните к-ни са безценни за човешкото тяло, тъй като не се образуват в тялото. Поради тази причина е доста важно да си ги набавяме с храните, които приемаме и с хранителни добавки.

В храните Омега-3 най-широко се намират в рибата, градинския чай, асаи, лененото масло, водораслите и спанака, маслото от рапица и орехите.

За огромно съжаление, също доста често редовната ни диета не е в състояние да ни снабди с важните правилни компоненти. Причините за точно това са много – от една страна в забързаното ежедневие не ни остава време да сготвим и поднесем у дома на близките си хора храната, от която реално се нуждаят. Има и друго – много често сме неглежирани по отношение на храната и не си даваме равносметка колко точно необходимо е да хапваме наистина добра и вкусна храна всеки ден. Често прибягваме до лесните, засищащи и бързодостъпни, но без особени хранителни качества храни.

Някаква друга причина да не консумираме достатъчно Омега-3 есенциални мастни киселини с храната е някакъв характерен вкус, който не ни допада. Доста мъже и жени, като пример не ядат водорасли, спанак и риба. Рядко хапват в необходимите размери и от другите предлагащи Омега 3 продукти.

За да се придобият нужните за коректната дейност на тялото Омега 3 мастни киселини е необходимо да се взимат добавки.

Предоставят се в разнообразни форми, но много често се намират като капсули или масло, като се приемат по нареждане или позовавайки се на указанието в упътването.

Омега-3 са полезни мазнини, спомагащи за нормалния метаболизъм в нашия организъм.

Както за добри нокти, коса и кожа Омега 3 есенциалните мастни к-ни са изгодни и за множество други проблеми.

Примерно приемането на богати нива Омега 3 мастни киселини спомага за надмогването на депресията.

Незаменими са, като се лекува много високо артериално кръвно налягане, защото Омега 3 разреждат кръвта и свалят по естествен начин високото кръвно. Помагат за контролиране на неблагоприятния холестерол в кръвта ни.

Есенциалните киселини действат отлично при болки в ставите, ревматоиден артрит и др.